Τούρκος υπήκοος επιτέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (30/04) με μαχαίρι σε συνοριακό αστυνομικό του Ισραήλ, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ισραηλινή αστυνομία, στη συνέχεια ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά ένστολων.
Κατά τις ίδιες πηγές από το Ισραήλ, ο 30χρονος αστυνομικός φέρει τραύματα μέτριου βαθμού.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη, ο οποίος είναι ένας 34χρονος Τούρκος υπήκοος, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού από τις επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Γάζα.
Ισραήλ: Οι πρώτες πληροφορίες
«Ένας τρομοκράτης οπλισμένος με μαχαίρι έφθασε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ επιτέθηκε στον συνοριακό αστυνομικό και τον μαχαίρωσε», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο τραυματισμένος αστυνομικός και άλλος ένας αστυνομικός στο σημείο απέκρουσαν και πυροβόλησαν τον επιτιθέμενο, ο οποίος αργότερα κηρύχθηκε νεκρός.
- Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Δραματική η κατάσταση στο Μπορντό – Στην Άβιλα τα ελληνικά αεροσκάφη
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
- Axios: Το πρόσωπο που έπεισε τον Τραμπ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ορμούζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.