Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει σε μαχητές της Χεζμπολάχ να επιστρέψουν σε χωριά του νότιου Λιβάνου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, χωριά που κατά το Ισραήλ η Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει σε υπόγειες στρατιωτικές βάσεις, όπου αποθηκεύει εκατοντάδες όπλα, δήλωσε σήμερα (13/10) ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.
«Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να επιστρέψουν σε αυτές τις τοποθεσίες.
Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη θωράκιση της ασφάλειας των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ», δήλωσε ο Γκάλαντ σε βιντεοσκοπήμενη δήλωση του από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ισραηλινά τανκ σε βάση δύναμης του ΟΗΕ
Κυανόκρακροι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης «εισήλθαν βιαίως» σήμερα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, όπου Ισραήλ και Χεζμπολάχ βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο.
«Περίπου στις 4:30 π.μ., την ώρα που οι ειρηνευτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε καταφύγια, δύο άρματα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν την κεντρική πύλη και εισήλθαν στη βάση βιαίως», παραμένοντας εκεί «γύρω στα 45 λεπτά», τόνισε η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).
Δύο ώρες αργότερα, πρόσθεσε, «πυρά δημιούργησαν καπνό» που προκάλεσαν «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα».
- Tο ιστορικό στέκι του Άσιμου βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο σημείο του κέντρου
- 4 εκρηκτικές σταρ του Baywatch που έχουν ανοίξει OnlyFans
- Πέγκυ Τρικαλιώτη: «Πήγα σπίτι μου και έκλαιγα - Είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να φτιάξει αυτή η κοινωνία»
- «Αυθεντική ομορφιά»: Οι φωτογραφίες της Ανθής Σαλαγκούδη στο ηλιοβασίλεμα πλάι στο κύμα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.