Μενού
benny-gantz
Μπένι Γκαντζ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο κεντρώος Μπένι Γκαντς, υπουργός της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, με φόντο τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και μετά το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει προς τον πολιτικό του αντίπαλο σχετικά με το μεταπολεμικό τοπίο.

«Ο Νετανιάχου μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς μία πραγματική νίκη. Για τον λόγο αυτόν αποχωρούμε σήμερα από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με βαριά την καρδιά, αλλά χωρίς μετάνοια», δήλωσε σε τηλεοπτική του δήλωση ο Μπένι Γκαντς καλώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην διευρυμένη κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Μπένι Γκαντς, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα, είχε απευθύνει στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο προς τον Νετανιάχου.

Απαιτούσε την υιοθέτηση από το πολεμικό συμβούλιο «σχεδίου δράσης» για την μεταπολεμική Γάζα, εν απουσία του οποίου «θα ήταν αναγκασμένος να παραιτηθεί από την κυβέρνηση». Η προθεσμία που είχε θέσει έληγε στις 8 Ιουνίου. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε λίγα λεπτά αργότερα τον Μπένι Γκαντς να μην «εγκαταλείψει» την μάχη.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν υπαρξιακό πόλεμο σε πολλά μέτωπα. Μπένι, δεν είναι η στιγμή για να εγκαταλείψεις την μάχη, είναι η στιγμή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε με ανάρτησή του στο Χ ο ισραηλινός πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπένι Γκαντς.

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «απαιτεί» θέση στο πολεμικό συμβούλιο μετά την παραίτηση Γκαντς

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Ισχύς», «απαίτησε» να λάβει θέση στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ μετά την παραίτηση του Μπένι Γκαντς.

«Ως υπουργός, ηγέτης κόμματος και σύμμαχος πρώτης γραμμής στο συνασπισμό, απαιτώ να συμπεριληφθώ στο πολεμικό συμβούλιο για να συμμετάσχω στην πολιτική ασφαλείας του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA