Μενού
Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ
Αεροπορική επιδρομή στη Μέση Ανατολή | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, ανακοίνωσε πως κήρυξε –και επίσημα– τον πόλεμο στη Χαμάς μετά τις επιθέσεις της δεύτερης τα ξημερώματα του Σαββάτου (07/10).

Με αυτήν την απόφαση, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για μία μαζική απάντηση κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης, οι επιθέσεις της οποίας σκόρπισαν τον θάνατο το τελευταίο διήμερο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σήμερα, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) πραγματοποίησαν μαζική αεροπορική επιδρομή κατά στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν τουλάχιστον στη σχετική τους δήλωση.

Λωρίδα της Γάζας: 370 νεκροί Παλαιστίνιοι

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, με νεότερη ανακοίνωσή του, έκαne λόγο πως –τουλάχιστον– 370 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.

Παράλληλα, σημειώνει πως 2.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ίδιες επιθέσεις. Υπενθυμίζεται πως χθες (07/10), το Ισραήλ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στην περιοχή, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο προηγούμενος αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους 313, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι δείκτες θα αυξηθούν κατακόρυφα τις επόμενες ώρες, ιδιώς μετά την κήρυξη του πολέμου στη Χαμάς.

ΗΠΑ: Ανακοινώνουν βοήθεια στο Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα την υποστήριξη, πιθανότατα υλική και χρηματική, που θα παράσχει στο Ισραήλ. 

Είπε ότι το Ισραήλ έχει υποβάλει μια σειρά αιτημάτων τα οποία η κυβέρνηση εξετάζει τις τελευταίες ώρες. Μιλώντας στο CNN, ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι η εισβολή της Χαμάς αποτελεί «επίθεση χωρίς διακρίσεις από μια τρομοκρατική οργάνωση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA