Μενού
Ο Νετανιάχου με στρατιωτικά
Ο Νετανιάχου με στρατιωτικά και αλεξίσφαιρο | AP
  • Α-
  • Α+

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν ωστόσο μένει να φανεί τι είδους απάντηση θα επιλεγεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Cnn ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η ίδια πηγή, όπως αναφέρει το Skynews, λέει πως εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, δεν έχουν φτάσει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο: εκείνο μίας «μετρημένης» απάντησης και το ενδεχόμενο μίας πιο ισχυρής επίθεσης.

Ιράν: «Είχαμε ενημερώσει τους γείτονές μας»

Στο μεταξύ, το Ιράν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για τις «περιορισμένες» επιθέσεις της Τεχεράνης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, η Τεχεράνη είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις του κατά του Ισραήλ θα ήταν περιορισμένης έκτασης και για λόγους αυτοάμυνας.

Πρόσθεσε δε ότι το Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για τις επιθέσεις, 72 ώρες νωρίτερα.

«Eνημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Ζελένσκι: Το Ιράν όπως η Ρωσία

Θέση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή πήρε και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παρομοίασε το Ιράν με τη Ρωσία.

«Οι πράξεις του Ιράν απειλούν όλη την ευρύτερη περιοχή και τον κόσμο ακριβώς όπως οι πράξεις της Ρωσίας που απειλούν για μία ευρύτερη διαμάχη.

Η προφανής συνεργασία των δύο καθεστώτων στο να σκορπούν τον τρόμο πρέπει να βρει απέναντί της μία αποφασιστική και ενωμένη απάντηση από τον κόσμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA