Μενού
Ιδιοκτήτης σκύλου
Ιδιοκτήτης σκύλου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι ιδιοκτήτες σκύλων σε μια επαρχία της Ιταλίας αναγκάζονται να δώσουν δείγμα DNA των κατοικίδιων τους, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των ακαθαρσιών από σκύλους στους δρόμους.

Όπως μεταδίδει το Sky News, η επαρχιακή κυβέρνηση της πόλης Μπολτσάνο και των γύρω πόλεων στη γραφική περιοχή των Δολομιτών δημιουργεί μια βάση δεδομένων για τα σχεδόν 40.000 σκυλιά στην περιοχή, δήλωσε ο διευθυντής του κτηνιατρικού τμήματος Πάολο Ζαμπότο.

Δρακόντεια μέτρα

Περίπου 10.000 κατοικίδια έχουν ήδη καταγραφεί και, μόλις τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο, σημαίνει ότι οι εγκαταλελειμμένες ακαθαρσίες μπορούν να ελεγχθούν γενετικά και να εντοπιστεί ο υπεύθυνος σκύλος, του οποίου ο ιδιοκτήτης θα χρεώνεται πρόστιμο από 50 έως και 500 ευρώ.

Ο κ. Ζαμπότο είπε: «Η αστυνομία του Mπολτσάνο δέχεται μερικές εκατοντάδες καταγγελίες ετησίως από πολίτες για ακατάλληλη δημόσια διαγωγή, με περισσότερα από τα μισά να είναι για σκύλους».

Η εγγραφή DNA θα γίνει υποχρεωτική από τα τέλη Μαρτίου περίπου. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις αίματος για τα σκυλιά τους, σε δημοτικά καταφύγια σκύλων ή κτηνιατρεία, με κόστος που κυμαίνεται από 65 έως πάνω από 100 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA