Μενού
katalipsi-oman
x.com
  • Α-
  • Α+

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιρανική τηλεόραση, παρουσιάζει όλη την επιχείρηση κατάληψης από δυνάμεις του Ιράν στο δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν. 

Ανάμεσα στο πλήρωμα που αποτελείτε από 19 ναυτικούς, ως επί το πλείστον Φιλιππινέζους, βρίσκεται και ο 20χρονος Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος ο οποίος δεν έχει επικοινωνία καθώς οι δυνάμεις που έκαναν το ρεσάλτο έθεσαν εκτός λειτουργίας το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών.

Την αγωνία της για την εξέλιξη των γεγονότων μοιράστηκε η μητέρα του 20χρονου μιλώντας στην ΕΡΤ. «Είμαι σε συνεχή ενημέρωση από την διαχειρίστρια εταιρία και τους εκπροσώπους της, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα και τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτό που κάνουν για το παιδί μου. Επίσης είμαι σε επικοινωνία με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Τεχεράνη κ. Κυριάκο Γαβριήλ καθώς και με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη όπου με διαβεβαιώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις οδεύουν σε καλό δρόμο», ανέφερε.

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για το ρεσάλτο στο τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, το οποίο χθες τα ξημερώματα κατελήφθη από ομάδα ενόπλων στον κόλπο του Ομάν. Τα ιρανικά μέσα μετέδωσαν πως το πολεμικό ναυτικό του Ιράν κατέλαβε το τάνκερ κατόπιν δικαστικής εντολής ενώ από περιγραφές προκύπτει ότι περίπου έξι έντοπλοι άνδρες με μαύρες στολές και μάσκες στρατιωτικού τύπου ακινητοποίησαν το πλήρωμα και το μετέφεραν σε κάποιο ασφαλές λιμάνι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA