Μενού
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν | AP Photo / Omar Havana
  • Α-
  • Α+

«Χαιρετίζω τη συμφωνία για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

H κα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε ότι «περιορίζουμε περαιτέρω την πρόσβαση στην τεχνολογία του πεδίου της μάχης», ενώ επισήμανε ότι «189 πλοία του σκιώδους στόλου, που στοχεύουν στις ενεργειακές εξαγωγές της Ρωσίας», περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Σε σημαντική συμφωνία κατέληξαν σήμερα οι πρέσβεις της ΕΕ σχετικά με το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αντιμετώπιση του ρωσικού σκιώδους στόλου», δήλωσε στη δική του ανάρτηση ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα.

Κομισιόν: Τα στοχευμένα μέτρα κατά της Ρωσίας

Ο κ. Κόστα, στο μήνυμά του, τόνισε ότι «αυτό αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι η ΕΕ παραμένει ενωμένη στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας».

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία για το 17ο πακέτο κυρώσεων, λέγοντας στο μήνυμά της στην πλατφόρμα Twitter ότι «αυξάνουμε την πίεση στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμό της».

Όπως είπε η ίδια, «οι κυρώσεις εξαντλούν το πολεμικό σεντούκι της Ρωσίας. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Θα διατηρήσουμε την πίεση υψηλή στο Κρεμλίνο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...