Μενού
korea
Αστυνομία στην Κορέα | AP
  • Α-
  • Α+

Ένα τρομακτικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Νότια Κορέα, όταν ένας άνδρας κυνηγούσε κόσμο με το αυτοκίνητο του και έπειτα μπήκε σε πολυκατάστημα με σκοπό να τους μαχαιρώσει.

Ο άνδρας σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους 13, ενώ βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου τον δείχνουν να φοράει σκούρο μπουφάν και στο χέρι του να κρατάει το όπλο του εγκλήματος. 

Στο σημείο έφτασε ένα ιατρικό ελικόπτερο έκτακτης ανάγκης, ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία από τα θύματα του δράστη που είχαν πέσει στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση με τους αρχηγούς της περιφερειακής αστυνομίας για να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης των επιθέσεων που γίνονται σε τυχαία άτομα. 

Η Νότια Κορέα θεωρείται ένα ιδιαίτερα ασφαλές μέρος καθώς έχει ελάχιστο ποσοστό δολοφονιών με μόλις 1,3 ανά 100.000 άτομα σύμφωνα με επίσημα στατιστικά αρχεία του 2021. Η Μπουντάνγκ είναι μια εύπορη πόλη της Σεούλ και έχει γενικά τη φήμη για τους ασφαλείς δρόμους και τις κατοικημένες γειτονιές. Όμως οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA