Μενού
Μοναστήρι
Μοναχός στέκεται στα κάγκελα μοναστηρίου | AP Photos / Thanassis Stavrakis
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το μοναστήρι με τις απάτες στην Κύπρο έρχεται στο φως και αποτυπώνει, σύμφωνα με το sigmalive.com, τη στιγμή που μοναχός ασκεί τρομερή βία σε μία γυναίκα.

Το βίντεο στην Κύπρο αφορά τη Μονή του Οσίου Αββακούμ και καταγράφονται, μεταξύ άλλων, σκηνές πολύ άγριας βίας από το εξωτερικό της εκκλησίας, στις οποίες φαίνονται οι αρχιμανδρίτες να τσακώνονται με μία γυναίκα και στη συνέχεια, ένας απ' αυτούς να τη χτυπάει με ένα αντικείμενο, που μοιάζει με ζωνάρι.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα προσπαθεί να δώσει κάτι στους αρχιμανδρίτες, οι οποίοι διαφωνούν με πολύ άσχημο τρόπο και συνέχεια τη σπρώχνουν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Τότε, μοναχός άρχισε να την χτυπά με το ζωνάρι του, και με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι. Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

Κύπρος: Η στιγμή της απάτης στο μοναστήρι που «κλαίνε» οι εικόνες

Βίντεο με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους των μοναχών σε μοναστήρι της Κύπρου, όπου ακούγονται να συζητούν και να παρασκευάζουν το «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό και στη συνέχεια τον χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει «θαύματα», φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πολίτης».

Πρόκειται για το ίδιο μοναστήρι στην Κύπρο, τη Μονή του Οσίου Αββακούμ πιο συγκεκριμένα, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα σκάνδαλο με αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από λεφτά πιστών, ενώ στο βίντεο με το «μύρο» γίνεται γνωστό πως είναι προϊόν απάτης, το οποίο κατασκευαζόταν με οδηγίες του ηγουμένου.

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο ηγούμενος της μονής και ένας άλλος μοναχός, σε χώρο γραφείου, προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA