Μενού
Η ιδιαίτερη πολεοδομική έμπνευση
Η ιδιαίτερη πολεοδομική έμπνευση | Youtube - SWNS
  • Α-
  • Α+

Ένα ιδιαίτερο μερεμέτι καταγράφηκε σε γειτονιά της Βρετανίας, όπου ένα σπίτι φαίνεται να έχει «καταπιεί» μέρος ενός λαμπτήρα στο πεζοδρόμιο, με τον χτίστη που επιμελήθηκε αυτό το έργο να ισχυρίζεται ότι απλά «ακολουθούσε εντολές».

Ο Dave Green, οικοδόμος για τη Sachdev Properties Limited, παρατήρησε ότι ο στύλος της λάμπας ήταν τοποθετημένος πιο πίσω από όλους τους άλλους σε δρόμο του Ashton-under-Lyne στο Manchester, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, όπως πληροφορεί η Daily Mail.

Ανωτέρα βία

Ο 52χρονος είπε: «Είπα στον ιδιοκτήτη στην αρχή, "πρέπει να μετακινήσουμε τον φανοστάτη"». Ο φανοστάτης στεκόταν «μπάστακας» εκεί ακριβώς που κατέληγαν οι απολήξεις της σκεπής και η υδρορροή, και έτσι έχτισε το σπίτι ούτως ή άλλως, σφραγίζοντας το φωτιστικό στα κεραμίδια της στέγης.

Ο έμπειρος οικοδόμος είπε: «Όλα χτίζονται στην ίδια παράλληλο με το πεζοδρόμιο σε αυτόν τον δρόμο, όλα τα σπίτια είναι ευθυγραμμισμένα, δεν μπορώ να το πάω πίσω πίσω. Το έφτιαξα όπως φαίνεται στα σχέδια, το σπίτι έχει σχεδόν τελειώσει, έχουμε τα σοβατίσματα και μετά φεύγουμε».

Ο κ. Green εξήγησε ότι αν δεν έχτιζαν τη στέγη γύρω από τον στύλο, τότε οι εργασίες θα είχαν καθυστερήσει τρεις μήνες. «Θα έπρεπε να μετακινήσουμε μερικά πλακάκια, να περιμένουμε το δημοτικό συμβούλιο να αφαιρέσει τον φανοστάτη, και μόνο μετά θα μπορούσαμε να το επιδιορθώσουμε και να ταιριάξουμε τα πατώματα».

Και έτσι παρέμεινε. Τουλάχιστον τώρα αυτό το γκρίζο προάστιο έχει να παινεύεται για το μοναδικό του αξιοθέατο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA