Μενού
εμανουελ μακρον
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Μακρόν στην κάλπη | AP
  • Α-
  • Α+

Στον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το χαστούκι που τού έδωσε η σύζυγός του, Μπριζίτ, αντέδρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζονας ότι επιμένει ότι «απλώς αστειευόταν», όπως κάνουν «αρκετά συχνά».

Σύμφωνα με το BFMTV, από το Ανόι του Βιετνάμ, όπου βρίσκεται, ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε «ενδοοικογενειακή διαμάχη» μεταξύ αυτού και της συζύγου του.

Καθώς άνοιγε η πόρτα του αεροπλάνου, καταγράφηκε η σκηνή με το χέρι της Μπριζίτ Μακρόν να πιάνει ή να χτυπά βίαια το πρόσωπο του συζύγου της. Φαινομενικά έκπληκτος, ο Μακρόν γύρισε γρήγορα για να χαιρετήσει προς τα έξω.

Στη συνέχεια το προεδρικό ζεύγος κατέβηκε τις σκάλες και ο Εμανουέλ Μακρόν άπλωσε το χέρι του στη σύζυγό του, όπως συνηθίζει. Εκείνη όμως δεν το έπιασε και κρατήθηκε από το κιγκλίδωμα.

Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν «τσακώνονται»

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral και αναμεταδόθηκε εν μέρει από διάφορους λογαριασμούς που συνήθως είναι εχθρικοί προς τον Εμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά του, το Élysée αρνήθηκε αρχικά την αλήθεια των εικόνων, πριν από την πιστοποίησή τους.

Κατά τη διάρκεια της στιγμής που κατέγραψε η κάμερα του Associated Press, «τσακωνόμαστε, μάλλον αστειευόμαστε με τη σύζυγό μου», εξήγησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια «μετατρέπεται σε ένα είδος γεωπλανητικής καταστροφής, όπου κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν ακόμη και σε θεωρίες. Είναι όλα λίγο ανοησίες».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας συνέδεσε μεταξύ της σκηνής που γυρίστηκε την Κυριακή και δύο προηγούμενων βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο ένα από αυτά, ο Μακρόν κατηγορήθηκε ότι εξαφάνισε ένα «σακουλάκι κοκαΐνης» στο τρένο όπου βρισκόταν μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς, και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ.

«Όλοι πρέπει να ηρεμήσουν»

Σε ένα άλλο βίντεο, έδωσε το χέρι του στον Τούρκο πρόεδρο και ο Ερντογάν έπιασε για πολύ το δάχτυλο του Γάλλου προέδρου. «Ήταν ξαφνικά η έκφραση μιας γεωπολιτικής ισορροπίας δυνάμεων που έλεγε πολλά για τη Γαλλία», σχολίασε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Σε αυτά τα τρία βίντεο, πήρα ένα χαρτομάντιλο, έσφιξα το χέρι κάποιου και απλώς αστειευόμουν με τη σύζυγό μου, όπως κάνουμε αρκετά συχνά», επέμεινε ο αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας ότι «πολλές ανοησίες μπορούν να γίνουν από ένα βίντεο».

«Βλέπω πολλούς ηλίθιους να περνούν τις μέρες τους εξηγώντας όλα αυτά τα βίντεο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Όλοι πρέπει να ηρεμήσουν και πάνω απ' όλα να ενδιαφερθούν για την ουσία της επικαιρότητας», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...