Μενού
Οι γονείς της Μαντλίν
Οι γονείς της Μαντλίν | Youtube
  • Α-
  • Α+

H υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν είχε συνταράξει μέσα ενημέρωσης και κοινό όταν είχε πρωτοβγεί στη δημοσιότητα, λαμβάνοντας τεράστιες διαστάσεις και απασχολώντας τις αρχές πολλαπλών χωρών.

Νωρίτερα φέτος, στελέχη της Πορτογαλικής αστυνομίας μετέβησαν από τη Λισαβόνα στο Λονδίνο, για να ζητήσουν κατ' ιδίαν συγγνώμη για τον τρόπο που οι αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση και αντιμετώπισαν τους γονείς, σύμφωνα με το BBC.

Από τη μεριά τους, οι γονείς της Μαντλίν δεν τοποθετήθηκαν σχετικά με τη συνάντηση για την υπόθεση που μέχρι και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Η εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου του 2007, όταν η 3χρονη τότε Μαντλίν ΜακΚαν από τη Βρετανία, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου της στην Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία. Το κορίτσι είχε μείνει στο διαμέρισμα μαζί με τα δίδυμα αδέλφια της, ενώ οι γονείς τους, Κέιτ και Τζέρι, δειπνούσαν σε εστιατόριο μόλις 55 μέτρα μακριά.

Στις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας, η οικογένεια κατάλαβε την εξαφάνιση. Σαν να μην έφτανε η αγωνία και ο πόνος της οικογένειας, οι έρευνες των Πορτογαλικών αρχών τους έθεσαν σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.

Οι γονείς θεωρήθηκαν κύριοι ύποπτοι από την τοπική αστυνομία για την εξαφάνιση. Οι ερευνητές που τους ανέκριναν θεώρησαν πως το ζευγάρι ευθυνόταν για το θάνατο της κόρης τους και είχε κρύψει τα «στοιχεία» για να μην αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Η μητέρα έχει πει πως της προσφέρθηκε μέχρι και συμφωνία για μειωμένη ποινή, με όρο ότι θα ομολογούσε την απόπειρα συγκάλυψης. Ο φάκελος της έρευνας, τουλάχιστον στην Πορτογαλία, «έκλεισε» το 2008 χωρίς να κατηγορηθούν οι γονείς, τους οποίους όμως θα υποψιάζονταν οι αρχές για πολύ καιρό ακόμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Γκονσάλο Αμαράλ, είχε μάλιστα γράψει βιβλίο για την υπόθεση, όπου κατηγορούσε τους γονείς για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ενώ το ζευγάρι δε δικαιώθηκε ούτε αφού τον κατήγγειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας για δυσφήμιση.

Η απολογία των Αρχών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία της Πορτογαλίας παραδέχτηκε, ενώπιον του πατέρα της αγνοούμενης Μαντλίν, πως η αρχική τους προσέγγιση στην υπόθεση ήταν εσφαλμένη, καθώς δεν δόθηκε τότε η αρμόζουσα σημασία στην εξαφάνιση της μικρής.

Δήλωσαν επίσης πως ενημέρωσαν εκτενώς την οικογένεια ΜακΚαν σχετικά με τις εξελίξεις των ερευνών. Κατά τα λεγόμενά τους, υποστηρίζουν τις γερμανικές Αρχές, οι οποίες απομόνωσαν ως κύριο ύποπτο τον ομοεθνή τους Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Την κίνηση των Πορτογαλικών αρχών χαιρέτησε ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ένας από τους Γερμανούς εισαγγελείς που επιμελούνται της υπόθεσης.

«Είναι καλό σημάδι. Δείχνει πως και στην Πορτογαλία υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση» δήλωσε. Ο κ. Βόλτερς και η ομάδα του ευελπιστούν να ολοκληρώσουν τις έρευνες πάνω στο ύποπτο το ερχόμενο έτος.

Ο ίδιος ο Μπρούκνερ διέμενε στο ίδιο θέρετρο με την οικογένεια όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, ενώ έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόθεση και δεν του έχουν αποδοθεί κατηγορίες. «Πιστεύουμε πως εμπλέκεται στην εξαφάνιση και πως δολοφόνησε τη Μαντλίν ΜακΚαν» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA