Μενού
Medvedev
Ντμίτρι Μεντβέντεφ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Μόσχα δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, κατά την χθεσινή (06/03) πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενό συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μεταξύ άλλων, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της, αν αυτός ήταν ο στόχος, και αυτό είναι προφανές στον καθένα ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή».

«Είναι προφανές για τον καθένα. Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε», διεμήνυσε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram

Οδησσός: Οι εκτιμήσεις για το χτύπημα

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στην Οδησσό είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή στην αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος Ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA