Μενού
Βομβαρδισμοί στη Γάζα
Βομβαρδισμοί στη Γάζα | AP
  • Α-
  • Α+

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και της Ιταλίας Τζόρτζα Μελόνι αξίωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ από το Ιράν να «μην εξαπλώσει τη σύρραξη πέραν της (Λωρίδας της) Γάζας», μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο και την ισραηλινή επιχείρηση σε εξέλιξη.

«Καλούμε άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, ή οποιοδήποτε κράτος το οποίο μπορεί να επιδιώξει να επωφεληθεί από την κατάσταση, ιδιαίτερα το Ιράν, να μην προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση για άλλους σκοπούς, να μην επεκτείνουν τη σύρραξη πέραν της Γάζας», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των πέντε δυτικών ηγετών που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας.

Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τον ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως για να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της «συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στην Γάζα», μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η «φωνή της λογικής» στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Ο Σίσι και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA