Μενού
moni-tis-xoras
Μονή της Χώρας | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Με την πάγια αμερικανική θέση που καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει την προσβασιμότητα στα μνημεία διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων που μετατρέπονται σε τζαμιά αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη μετατροπή της ιστορικής Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου ανάφερε ότι αυτό πρέπει να γίνει με ένα τρόπο που θα σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία του μνημείου.

Όπως σημείωσε, «γνωρίζουμε ότι το Μουσείο της Χώρας, ένα μνημείο που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, άνοιξε ξανά ως τζαμί και σας παραπέμπουμε στην κυβέρνηση της Τουρκίας για περισσότερες λεπτομέρειες. Ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα στις τοποθεσίες και τα κτίρια που φιλοξενούσαν διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, με τρόπο που σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διατυπώσει την ίδια θέση τον Ιούλιο του 2020 όταν η Αγιά Σοφία είχε μετατραπεί σε τζαμί.

Διαβάστε επίσης

Η φρικιαστική ιστορία της Μαρίας Παπαδάκη που σκότωσε, τεμάχισε και έβρασε το εγγόνι της

Ο... πικρός καφές: Αυξήσεις στις τιμές - Μια «ανάσα» από τα τρία ευρώ ο φρέντο εσπρέσο

Ημιτελικός Eurovision 2024: Τι ώρα διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι - Τον δείχνει η ΕΡΤ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA