Μενού
elon mask
Έλον Μασκ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε σήμερα (13/07) μία νέα μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, ο οποίος κατηγορείται ότι χρωστάει σε απολυμένους εργαζομένους της εταιρείας 500 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

Η Courtney McMillian, όπως αναφέρει η Dail Mail, η οποία επέβλεπε τα προγράμματα παροχών προς τους εργαζομένους του Twitter ως «επικεφαλής των συνολικών ανταμοιβών» πριν απολυθεί, κατέθεσε χθες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο την ομαδική αγωγή, ζητώντας ως αποζημίωση τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η αγωγή

Η McMillian ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα αποζημίωσης που δημιούργησε το Twitter το 2019, στους περισσότερους εργαζόμενους υποσχέθηκαν δύο μήνες του βασικού μισθού τους συν μία εβδομάδα για κάθε πλήρες έτος υπηρεσίας, ενώ στους ανώτερους υπαλλήλους, όπως η ίδια, οφείλονταν έξι μήνες βασικού μισθού.

Παράλληλα, επισημαίνει πως κάποιοι έλαβαν αποζημίωση για έναν μόνο μήνα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έλαβαν ούτε ένα δολάριο. Η αγωγή κατηγορεί το Twitter και τον Μασκ ότι παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο, που ρυθμίζει τα προγράμματα παροχών προς τους εργαζόμενους. 

Οι δικαστικές μπελάδες για τον Μασκ

Άξιο αναφοράς είναι ότι η εταιρεία έχει ήδη μηνυθεί για δήθεν παράλειψη καταβολής αποζημίωσης, αλλά οι υποθέσεις αυτές αφορούν αξιώσεις για παραβίαση σύμβασης και όχι το νόμο περί παροχών που επικαλείται η McMillian, η οποία απολύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η εταιρεία έχει υποστηρίξει ότι έχει πληρώσει τους πρώην εργαζομένους στο ακέραιο. Όπως ειπώθηκε, η τελευταία αγωγή εντάσσεται σε μία σειρά νομικών ενεργειών κατά του Twitter μετά τις μαζικές απολύσεις που σημειώθηκαν με την εξαγορά του Μασκ. Αρκετοί είναι αυτοί, που υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις του δισεκατομμυριούχου έχουν επηρεάσει περίπου 6.000 άτομοα

Η Κέιτ Μούτινγκ, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τη γυναίκα, δήλωσε χθες ότι ο Μασκ απέτυχε να τηρήσει τα σχέδια αποζημίωσης, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από την εξαγορά του, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Ο Μασκ αρχικά διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι υπό την ηγεσία του το Twitter θα συνέχιζε να τηρεί το σχέδιο αποχώρησης» ανέφερε αρχικά η δικηγόρος.

«Προφανώς έδωσε αυτές τις υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι ήταν απαραίτητες, για να αποτρέψει μαζικές παραιτήσεις που θα απειλούσαν τη βιωσιμότητα της συγχώνευσης και τη ζωτικότητα του ίδιου του Twitter» πρόσθεσε στη συνέχεια η κα Μούτινγκ.

Μια εκκρεμής αγωγή, που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, κατηγορεί το Twitter ότι δεν κατέβαλε εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους, που οφείλει στους εναπομείναντες υπαλλήλους. Σε αυτή την περίπτωση, το Twitter είχε υποστηρίξει πως οι ισχυρισμοί δεν έχουν βάση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA