Μενού
Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Κνεσέτ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για τα όσα γίνονται τις τελευταίες 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας μίλησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χαμάς ως «βάρβαρους».

«Αυτή είναι μία καταλυτική στιγμή στο κομμάτι του πολέμου, καταλυτική για ηγέτες και κράτη. Έφτασε η ώρα για όλους μας να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να παλέψουμε για ένα μέλλον ελπίδας και να υποσχεθούμε να μην παραδοθούμε στην τυρρανία και στην τρομοκρατία» είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάπαυσης πυρός με τους μαχητές της Χαμάς.

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών. Οι εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός είναι στην ουσία έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί, η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Τώρα, είναι η ώρα του πολέμου» σημείωσε.

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η σύγκριση με τις ΗΠΑ

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει μπει στο επίκεντρο της κριτικής λόγω της ανάρτησής του για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προχώρησε σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου» συμπλήρωσε.

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία. Η Βίβλος λέει "υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Σήμερα, τραβάμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας» κατέληξε σχετικά.

«Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα» το βίντεο με τους ομήρους

ΟΙσραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα» το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς το οποίο δείχνει τρεις γυναίκες οι οποίες παρουσιάζονται ως όμηροι που κρατούνται μετά την αιματηρή επίθεση που διαπράχθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Απευθύνομαι στη Γελένα Τρουπάνοφ, την Ντανιέλε Αλόνι και τη Ριμόν Κιρστ οι οποίες απήχθησαν από τη Χαμάς που διαπράττει εγκλήματα πολέμου (...) Οι καρδιές μας είναι μαζί σας και με όλους τους άλλους απαχθέντες», πρόσθεσε σε μια ανακοίνωση. Ακόμα είπε: «Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους απαχθέντες και αγνοούμενους στο σπίτι».

Σε αυτό το βίντεο των 76 δευτερόλεπτων που δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς με τον τίτλο «ορισμένοι κρατούμενοι Σιωνιστές απευθύνουν μήνυμα στον (Μπενιαμίν) Νετανιάχου και στην κυβέρνησή του», μπορεί να δει κανείς τις τρεις γυναίκες να κάθονται σε πλαστικές καρέκλες.

Μία από αυτές, καθισμένη στη μέση, καλεί με υψωμένο τον τόνο της φωνής τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να καταλήξει στην ανταλλαγή αιχμαλώτων με το ισλαμιστικό κίνημα προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες.

Πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν στον ιστότοπό τους ένα στιγμιότυπο οθόνης, από αυτό το βίντεο λέγοντας ότι δεν θα το δημοσιοποιούσαν, και εκτιμώντας πως τα λόγια που ακούγονται υπαγορεύθηκαν από τη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τη Χαμάς για «ψυχολογική χειραγώγηση» στο θέμα των ομήρων που συνέλαβε αφού η ισλαμιστική οργάνωση δήλωσε πως είναι έτοιμη να τους απελευθερώσει με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ισραηλινών αρχών, τουλάχιστον 239 όμηροι οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεση που εξαπέλυσε στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Η πρωτοφανούς έκτασης επίθεση οδήγησε στο ξέσπασμα ενός πολέμου που έχει ήδη προκαλέσει χιλιάδες θανάτους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA