Μενού
arno
Ο Μπερνάρ Αρνό. | Forbes
  • Α-
  • Α+

Οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της «LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton», Μπερνάρ Αρνό και ο Ρώσος επιχειρηματίας, Νικολάι Σαρκίσοφ, ερευνά η εισαγγελία του Παρισιού.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Σαρκίσοφ είχε αποκτήσει ακίνητα σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων μέσω μιας σύνθετης συναλλαγής στην οποία ο Αρνό, μέσω μιας από τις εταιρείες του, είχε παράσχει δάνειο.

Ο εκπρόσωπος του Αρνό αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η πλευρά του Σαρκίσοφ. Η Le Monde είχε επικαλεστεί πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Μπερνάρ Αρνό, λέγοντας ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό της γαλλικής νομοθεσίας.

Μεγιστάνας

Ο Μπερνάρ Αρνό, που ερευνάται πλέον για ξέπλυμα χρήματος, είναι Γάλλος μεγιστάνας, επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης. Eίναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας με είδη πολυτελείας στον κόσμο. Μάλιστα, πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία 200 εκατ. δολαρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA