Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο έχει αποτελέσει σε ένα ενυδρείο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ η εγκυμοσύνη ενός παρθένου σαλαχιού, το οποίο βρίσκεται σε δεξαμενή που δεν έχει κανένα αρσενικό. 

Η μυστηριώδης εγκυμοσύνη έχει γίνει αντικείμενο ευρείας γοητείας, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς πέτυχε η εγκυμοσύνη «θαύμα». 

Σύμφωνα με την Independent, το σαλάχι ονομάζεται Σάρλοτ και το προσωπικό του ενυδρείου πιστεύει ότι η φαινομενικά άψογη σύλληψη της είναι το αποτέλεσμα της παρθενογένεσης, μιας σπάνιας μορφής ασεξουαλικής αναπαραγωγής που παρατηρείται σε ορισμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των πουλιών, των εντόμων και των αμφίβιων.

Η Σάρλοτ βρέθηκε με δαγκώματα καρχαρία, που είναι σημάδι ζευγαρώματος σε καρχαρίες, κάτι που οδήγησε αρχικά ορισμένους να υποθέσουν ότι ένας καρχαρίας ήταν ο πατέρας και ότι το μωρό της θα ήταν ένα υβρίδιο καρχαρία-σαλαχιού.

Ωστόσο, η Kady Lyons, μια ερευνήτρια στο Ενυδρείο της Τζόρτζια, είπε ότι αυτού του είδους η σύζευξη μεταξύ των ειδών δεν είναι βιολογικά δυνατή.

Ακόμα κι έτσι, η εγκυμοσύνη της δεν είναι λιγότερο αξιοσημείωτη, αφού η Σαρλότ είναι η μόνη γνωστή περίπτωση του είδους της που έμεινε έγκυος από παρθενογένεση και περιμένει τρία με τέσσερα μωρά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA