Μενού
Μυστηριώδες ναυάγιο στον Καναδά
Μυστηριώδες ναυάγιο στον Καναδά | YouTube/CTV Your Morning
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο στον Καναδά μετά την ξαφνική και ανεξήγητη εμφάνιση ενός ναυαγίου αιώνων στην παράκτια κοινότητα στο Newfoundland.

Ο Gordon Blackmore είχε βγει για κυνήγι όταν παρατήρησε μια σκοτεινή σκιά κάτω από τα θολά νερά. Πριν από μέρες είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο, αλλά δεν υπήρχε η σκιά.

Ενθουσιασμένος από την ανακάλυψή του, επέστρεψε στο σπίτι του για να το ανακοινώσει στην οικογένειά του. Μαζί με τη μητέρα του, μετέβησαν ξανά στο σημείο για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. 

«Είναι εκπληκτικό, δεν υπάρχει άλλη λέξη γι' αυτό» σημείωσαν. 

Ο Neil Burgess, πρόεδρος της Εταιρείας Διατήρησης Ναυαγίων του Newfoundland και Labrador, υποψιάζεται ότι ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στην ανάδυση του πλοίου από τον βυθό. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε συνδυασμό της παράκτιας διάβρωσης αλλά και της ισχύος της καταιγίδας Φιόνα. 

Τα μεγάλα κύματα που σηκώθηκαν μπορεί να «απελευθέρωσαν» το ναυάγιο από τον υγρό του τάφο και να το έσπρωξαν προς την ακτή. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο, σπουδαίο γεγονός» παρατήρησε. 

Τα social media έχουν κατακλυστεί από εικόνες από το ναυάγιο, που δείχνουν έναν σωρό από βρεγμένα ξύλινα δοκάρια και σανίδες. 

Οι εικόνες δίνουν και μία πρώτη αίσθηση για την προέλευση του πλοίου. Οι ξύλινοι πείροι και τα χάλκινα μανταλάκια που φέρει χρησιμοποιούνταν, συνήθως, τη δεκαετία του 1800. Και το μέγεθός του - είναι τουλάχιστον 24 μέτρα - υποδηλώνει ότι το σκάφος ήταν μεγαλύτερο από ένα ιστιοφόρο.

Η επαρχιακή κυβέρνηση έχει στείλει ομάδα για να επισκεφθεί το ναυάγιο, με την ελπίδα να ταυτοποιήσει και ενδεχομένως να διατηρήσει ό,τι έχει απομείνει από το πλοίο. Αλλά, οι καιρικές συνθήκες και οι παλίρροιες έχουν τον τελικό λόγο για την τύχη του.

Οι ντόπιοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τα ισχυρά κύματα θα μπορούσαν να μεταφέρουν το ναυάγιο πίσω στα βάθη της θάλασσας. Η σελίδα της κοινότητας στο Facebook έχει μετατραπεί σε forum  εικασιών και έρευνας για την πιθανή προέλευση. 

«Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας που μόλις ξύπνησε» σημείωσε μία κάτοικος, συμπληρώνοντας πως ορισμένοι θέλουν να μάθουν για το πώς χάθηκαν οι πρόγονοί τους.

Οι Αρχές, να σημειωθεί, έχουν καλέσει τον κόσμο να μην πλησιάζουν το σημείο, ωστόσο παρατηρείται πως είναι αρκετοί όσοι κλέβουν μέρη του πλοίου για να τα κρατήσουν ως αναμνηστικά.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA