Μενού
Πιτσαρία
Πιτσαρία | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Μια πιτσαρία στην καρδιά της Νάπολης, η οποία ιδρύθηκε από άνθρωπο που είχε εξυπηρετήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, κατασχέθηκε από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με τη μαφία.

Ο ιδιοκτήτης της Dal Presidente και η σύζυγός του είναι μεταξύ των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν με την υποψία ότι η επιχείρηση συνδέεται με τη φατρία Contini της Camorra.

Η πιτσαρία, στη via Tribunali, άνοιξε από τον Ernesto Cacialli, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «ο πιτσαδόρος του προέδρου» αφού ετοίμασε το ιταλικό έδεσμα για τον Κλίντον, ενώ βρισκόταν στην πόλη για συνεδρίαση της G7 το 1994.

Ο Κλίντον περιόδευε στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε στο Di Matteo, όπου εργαζόταν ο Cacialli, από τη μυρωδιά της πίτσας.

Ο μάγειρας, ο οποίος κέρδισε πολλά βραβεία για την τέχνη του, άνοιξε το Dal Presidente το 2001, όπου «έβγαζε χίλιες πίτσες την ημέρα» μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 60 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, La Figlia Del Presidente.

Το κατάστημα το κληρονόμησε η κόρη του. 

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του Dal Presidente φαίνεται ότι την αγόρασε με χρήματα που είχε βγάλει από εκβιασμούς. Έδειξε, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εργασίες της πιτσαρίας και διατήρησε την καλή του φήμη - μέχρι τη σύλληψη τουλάχιστον. 

Το κατάστημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους και τους τουρίστες. Πλέον, όμως, έχει κλείσει τις πόρτες του.

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε έκπληξη για τους τακτικούς πελάτες. «Έχω φάει εκεί πολλές φορές, είναι μια από τις πιο γνωστές πιτσαρίες στη Νάπολη» δήλωσε ένας εξ αυτών, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η πίτσα ήταν πολύ καλή, αλλά άκουσα από άλλους ότι υπήρχε κάτι κάπως περίεργο (...) χθες αποκαλύφθηκαν όλα». 

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Τρεις από τους υπόπτους έχουν φυλακιστεί, ενώ δύο, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA