Τουλάχιστον 20 πρόσφυγες από την υποσαχάρια Αφρική πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε η εθνοφρουρά της χώρας.
Η ακτοφυλακή διέσωσε πέντε επιβαίνοντες στο σκάφος, ενώ διεξάγει έρευνα στην περιοχή του ναυαγίου για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο συγκεκριμένο σκάφος.
Τυνησία: Βασικό σημείο αναχώρησης
Μαζί με τη Λιβύη, η Τυνησία – παράκτιες περιοχές της οποίας απέχουν περίπου 150 χιλιόμετρα από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα – αποτελεί βασικό σημείο αναχώρησης προσφύγων που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη.
Από την αρχή του έτους το Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (FTDES) έχει καταγράψει 600 με 700 μετανάστες που είτε πνίγηκαν είτε αγνοούνται σε ναυάγια στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Το 2023 είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 1.300 νεκροί ή αγνοούμενοι.
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή μετά από σύγκρουση Κωνσταντοπούλου με συγγενείς
- Μαρία Σολωμού: Οι πόζες με μαγιό από τις διακοπές και το α λα γαλλικά κομπλιμέντο της Παπουτσάκη
- Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι αποκάλυψε γιατί έκλαψε μετά το πρώτο γκολ - «Δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο»
- Η Dara στο Reader: «Η Eurovision είναι σαν τους Ολυμπιακούς - Όταν έχεις όραμα, το μυαλό δεν μπορεί να σβήσει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.