Μενού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εμπρηστική δήλωση έκανε από τα ναυπηγεία στη Γιάλοβα, στη θάλασσα του Μαρμαρά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στη «Γαλάζια Πατρίδα» κατά τη διάρκεια παραλαβής νέας φρεγάτας, drone και δύο πλοίων.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν είπε πως «το δόγμα της Τουρκίας είναι το δόγμα του Μπαρμπαρόσα, δηλαδή όποιος κυριαρχήσει στις θάλασσες, κυριαρχεί και στον κόσμο», χωρίς να λείπουν οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Παράλληλα, ο Ερντογάν προανήγγειλε κι άλλα πολλά εξοπλιστικά προγράμματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων, με «πίστη» όπως διευκρινίζεται, στο δόγμα του Μπαρμπαρόσα.

Ερντογάν: Τι είπε για το δόγμα της Τουρκίας

«Πραγματοποιούμε όλες τις δράσεις μας πιστοί στο σύνθημα του Μπαρμπαρόσα. Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες, κυριαρχεί και στον κόσμο. Με αυτήν την αντίληψη έχουμε υλοποιήσει πολλά σχέδια για να διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σε αυτά τα σχέδια φτάσαμε στα σχέδια εθνικής παραγωγής του 80%. Κατά την προσεχή περίοδο, πέρα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα επικεντρωθούμε επίσης στην ανάπτυξη διάφορων πολεμικών ναυτικών πλατφορμών, από μη επανδρωμένα και ναυτικά σκάφη έως υποβρύχια και αεροπλανοφόρα» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας παραλαμβάνει νέα φρεγάτα

Mία φρεγάτα, ένα μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να εξοπλιστεί και να χτυπήσει στόχους, ένα πλοίο υποστήριξης μάχης με δυνατότητα μεταφοράς drones και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης παραλαμβάνει σήμερα (19/01) το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η τουρκική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης των πλοίων.

Επιπλέον, στο σχετικό ρεπορτάζ τονίζεται ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παράδοση πυραυλικών συστημάτων, ενώ μέχρι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο το πρώτο υποβρύχιο PIRI REIS, από τα έξι που ναυπηγούνται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA