Μενού
mpainten - zelenski
Τζο Μπάιντεν - Βολοντίμιρ Ζελένσκι | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σε ένα ακόμη γλωσσικό... ατόπημα υπέπεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Συγκεκριμένα, μπέρδεψε το όνομα του Ουκρανού προέδρου, που είναι Βολοντίμιρ, με το όνομα του εχθρού του κατά τη διάρκεια του πολέμου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Προς υποστήριξή του, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το όνομα των δύο μοιάζουν αρκετά, όποτε είναι λογικό να μπερδευτεί.

Τι είπε ο Μπάιντεν

«Μόλις ολοκληρώσαμε την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ - Ουκρανίας και όλοι οι σύμμαχοι συμφώνησαν ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στη Συμμαχία» ανέφερε στην αρχή ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Βλαντιμίρ και εγώ...» είπε ο Μπάιντεν και, αφού έκανε μια μικρή παύση, αναφέροντας πως «δεν θα πρέπει να παρουσιάζω τέτοια εξοικείωση», συνέχισε σε πιο επίσημο ύφος: «Ο κύριος Ζελένσκι και εγώ μιλήσαμε για το είδος των εγγυήσεων που θα μπορούσαμε να παρέχουμε... Σήμερα, οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε στηρίζονται στην ιδέα ότι θα παράσχουμε ασφάλεια στην Ουκρανία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA