Μενού
ομηροι χαμασ
Τοίχος με φωτογραφίες ομήρων της Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Χαμάς δημοσίευσε σήμερα (24/1) τα ονόματα τεσσάρων ισραηλινών ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο (25/1) από την αντιστασιακή οργάνωση, στο δεύτερο κύμα ανταλλαγών με το Ισραήλ.

Πρόκειται για τις:

  • Καρίνα Αρίεβ, 20 ετών
  • Ντανιέλα Γκιλμπόα, 20 ετών
  • Ναάμα Λεβί, 20 ετών
  • Λίρι Έλμπαγκ,19 ετών

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, οι Ταξιαρχίες (Ezzedine) al-Qassam αποφάσισαν να απελευθερώσουν αύριο τέσσερις γυναίκες στρατιωτίνες», δήλωσε ο Abu Obeida, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της ομάδας, στο Telegram, μεταφέρει η ΕΡΤ.

Στο Ισραήλ η λίστα της Χαμάς

Μεταξύ τους δεν θα είναι η 29χρονη Ισραηλινό - Γερμανίδα Αρμπέλ Γιεχούντ, που είχε ζητήσει το Ισραήλ να απελευθερωθεί σε αυτή την ανταλλαγή, αν και έχει προγραμματιστεί να αφεθεί ελεύθερη στην πρώτη φάση της εκεχειρίας.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι έλαβε τη λίστα με τα ονόματα μέσω διαμεσολαβητών. Το Ισραήλ θα εκδώσει επίσημο σχόλιο για τη λίστα αργότερα σήμερα.

Την Κυριακή, στις πρώτες απελευθερώσεις, επέστρεψαν μετά την κράτηση στα σπίτια τους οι ισραηλινές Έμιλυ Νταμάρι, Ρόμι Γκόνεν και Ντόρον Στάινμπριτσερ.

Χαμάς: Νέος απολογισμός νεκρών

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της αντιστασιακής οργάνωσης ανακοίνωσε σήμερα νέο απολογισμό με τουλάχιστον 47.283 νεκρούς στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας καθώς εντοπίζονται πτώματα κάτω από τα χαλάσματα.

Την Κυριακή τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης στο παλαιστινιακό θύλακα όπου το νοσοκομειακό σύστημα έχει διαλυθεί από τους 15 μήνες συγκρούσεων και βομβαρδισμών.

Τα λείψανα και τα πτώματα 122 ανθρώπων «έφθασαν στα νοσοκομεία…τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε το υπουργείο που έκανε επίσης λόγο για «306 τραυματίες».

Διευκρίνισε ότι τα 120 μεταξύ αυτών «εντοπίστηκαν κάτω από τα χαλάσματα» χωρίς να δίδονται λεπτομέρειες για τους υπόλοιπους δύο νεκρούς.

Από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους υποκύπτοντας στα τραύματά τους.

Συνολικά 111.472 τραυματίες έχουν καταγραφεί στο παλαιστινιακό έδαφος από την έναρξη το πολέμου στις 7 Οκτωβρίου του 2023, ημέρα της πρωτοφανούς επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...