Μενού
copperfield
Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο διάσημος Αμερικανός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ κατηγορείται από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά για το διάστημα από το 1980 έως το 2014, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Guardian στις ΗΠΑ.

Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες προέρχονται από γυναίκες που δήλωσαν ότι ήταν κάτω των 18 ετών, όταν συνέβησαν τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Κάποιοι από τα θύματα, μάλιστα, είπαν ότι ήταν μόλις 15 ετών.

Οι κατηγορίες εναντίον του 67χρονου σήμερα Ντέιβιντ Κόπερφιλντ περιλαμβάνουν επίσης χρήση ναρκωτικών και σεξουαλικές επαφές χωρίς συναίνεση.

Η αμερικανική έκδοση του Guardian αποκάλυψε ότι τα στοιχεία προκύπτουν μετά από συνεντεύξεις με περισσότερα από 100 άτομα και αρχεία δικαστηρίων, αλλά και της αστυνομίας.

Κόπερφιλντ: Τι απαντά στις κατηγορίες

Ερωτηθείς για το «τσουνάμι» αποκαλύψεων, ο Κόπερφιλντ αρνήθηκε κάθε είδους κατηγορία.

Οι δικηγόροι του είπαν στον Guardian ότι «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με ανήλικους». Είπαν ότι μια «αληθινή» απεικόνιση του Κόπερφιλντ θα περιέγραφε την «ευγένεια, τη ντροπαλότητα και τη μεταχείριση ανδρών και γυναικών με σεβασμό».

Είπαν επίσης ότι ο Κόπερφιλντ είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo, το οποίο έχει ενθαρρύνει τις γυναίκες να εμφανιστούν και να πουν τις ιστορίες τους για κακοποίηση.

Υπογράμμισαν, επίσης ότι στο παρελθόν είχαν γίνει «πολλές ψευδείς ισχυρισμοί» εναντίον του.

Να σημειωθεί ότι ο Κόπερφιλντ έχει κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά στο παρελθόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA