Μενού
Καρχαρίας
Καρχαρίας | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Έφηβος σκοτώθηκε μετά από επίθεση καρχαρία σε δημοφιλή ακτή της Νότιας Αυστραλίας.

Ο νεαρός δέχθηκε την επίθεση ενώ κολυμπούσε σε παραλία στο Εθνικό Πάρκο Innes, όπως ενημέρωσε η τοπική αστυνομία, και ανασύρθηκε νεκρός από το νερό.

Σε ανακοίνωσή τους οι Αρχές επεσήμαναν πως η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό σήμερα (28/12) περί τις 13:30 (τοπική ώρα), αλλά όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά. 

«Δυστυχώς, το πτώμα του εφήβου ανασύρθηκε από το νερό». 

Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την ηλικία του θύματος και αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση. 

Ντόπιος, που κάνει σερφ στην περιοχή εδώ και δεκαετίες, επεσήμανε πως το θύμα βρισκόταν περίπου 30-40 μέτρα από την παραλία όταν τον άρπαξε ο καρχαρίας. 

Σημείωσε πως η περιοχή είχε πάντα καρχαρίες, αλλά παρατήρησε πως το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν πως οι αυξημένες θεάσεις, δεν σημαίνουν απαραίτητα και αύξηση του αριθμού τους. 

Αυτή είναι η τελευταία από τις επιθέσεις καρχαριών που έχουν καταγραφεί στη Νότια Αυστραλία τους τελευταίους μήνες. Τον Φεβρουάριο είχε χάσει της ζωή του ένα κορίτσι και τον Μάιο ένας σέρφερ. 

Οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών στον κόσμο καταγράφονται στις ΗΠΑ και ακολουθεί η Αυστραλία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA