Μενού
Lee Sun-kyun
Lee Sun-kyun | EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Lee Sun-kyun, γνωστός για τον ρόλο του στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Παράσιτα», άφησε την τελευταία του πνοή, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Νότιας Κορέας. 

Ο ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός σήμερα, Τετάρτη (27/12), εντός ενός αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο σε πάρκο της Σεούλ. 

Ο 48χρονος Lee Sun-kyun αναζητούνταν από τις Αρχές καθώς η σύζυγός του είχε ειδοποιήσει ότι έφυγε από το σπίτι και άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει πως ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα αυτοχειρίας. 

Η έρευνα για υπόθεση ναρκωτικών

Σε βάρος του γινόταν έρευνα για χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τον ίδιο να έχει ανακριθεί τρεις φορές, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο και να διαρκεί 19 ώρες. 

Ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι εξαπατήθηκε για να πάρει ναρκωτικά από την ιδιοκτήτρια ενός μπαρ, η οποία, στη συνέχεια, τον εκβίαζε

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που προκάλεσα μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς ανθρώπους με την εμπλοκή μου σε ένα τόσο δυσάρεστο περιστατικό» είχε δηλώσει τότε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι για την οικογένειά μου, η οποία υπομένει τόσο αφόρητο πόνο αυτή τη στιγμή».

Ποιος ήταν ο Lee Sun-kyun

Απόφοιτος του διάσημου Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών της Νότιας Κορέας, ο Lee Sun-kyun έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός το 2001 σε μια τηλεοπτική κωμική σειρά με τίτλο «Lovers».

Αργότερα έγινε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος για τις ερμηνείες του σε διάφορους ρόλους, αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστός για την ερμηνεία του ως πλούσιος και ρηχός πατριάρχης στην ταινία «Παράσιτα» του σκηνοθέτη Bong Joon-ho, που κέρδισε Όσκαρ το 2019.

Αργότερα έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη πρωτότυπη σειρά του Apple TV+ στην κορεατική γλώσσα, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2021. Ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας έξι επεισοδίων, το "Dr. Brain" αφηγήθηκε την ιστορία ενός ψυχρού νευρολόγου, που κυνηγάει στοιχεία για ένα μυστηριώδες οικογενειακό ατύχημα μέσω εγκεφαλικών πειραμάτων.

Η τελευταία του ταινία, "Sleep", έτυχε καλής υποδοχής από τους κριτικούς και συμπεριλήφθηκε στο φεστιβάλ των Καννών.

Ο Lee Sun-kyun ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA