Μενού
Αστυνομία της Βρετανίας
Αστυνομία της Βρετανίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο φουτουριστικό όπλο που θυμίζει Ghostbusters πρόκειται να προσθέσει στο οπλοστάσιό της η βρετανική αστυνομία, για να ακινητοποιεί τα ηλεκτρικά πατίνια και μηχανάκια ληστών.

Όπως ενημερώνει ο Guardian, πρόκειται για μία συσκευή εκπομπής κατευθυνόμενων ηλεκτρομαγνητικών ακτινών, που θα μπορεί να απενεργοποιεί τους πλήρως ηλεκτρικούς κινητήρες αυτών των οχημάτων.

Ο Γκάβιν Στέφενς, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC), είπε ότι το όπλο βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να απέχει πολλούς μήνες πριν την πρώτη του εφαρμογή.

Το νέο «όπλο» της αστυνομίας

Οι άντρες της αστυνομίας θα φέρουν αυτό το εργαλείο σε ένα ειδικό σακίδιο πλάτης που θα προσαρτάται στη στολή τους, μία συσκευή που θα θυμίζει τις «ρουφήχτρες» φαντασμάτων των Ghostbusters.

H συσκευή αναπτύσσεται από το εργαστήριο αμυντικής επιστήμης και τεχνολογίας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αμύνης της χώρας. Παράλληλα με άλλες τεχνολογικές καινοτομίες που ελπίζει να χρησιμοποιήσει η βρετανική αστυνομία.

Θα λειτουργεί εκτοξεύοντας ηλεκτρομαγνητικό παλμό στο όχημα που ο αξιωματικός θα θέλει να σταματήσει, σε περίπτωση που χρησιμοποιείται στην τέλεση ενός εγκλήματος.

Το ηλεκτρομαγνητικό όπλο λειτουργεί ξεγελώντας ντον αισθητήρα του κινητήρα ώστε να «νομίζει» ότι υπερθερμαίνεται, κάτι που απενεργοποιεί τον μηχανισμό και ακινητοποιεί το όχημα. Απαιτείται βέβαια οπτική επαφή για να πετύχει.

Το έργο επιβλέπεται από τον Paul Taylor, τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο του NPCC. Η αστυνομία ελπίζει ότι η συσκευή θα είναι αβλαβής για τους ανθρώπους και άλλες συσκευές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA