Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φράσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της δημόσιας ομιλίας που απηύθυνε προς τον ισραηλινό λαό, ήταν αυτή για τον «σίγουρο» αφοπλισμό της Χαμάς.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι η διπλωματική και στρατιωτική πίεση ήταν αυτή που ώθησε τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά στη Γάζα.
Σημείωσε πως επιφόρτισε την διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ να μεταβεί στην Αίγυπτο για να οριστικοποιήσει τις τεχνικές λεπτομέρειες της απελευθέρωσης των ομήρων.
«Στο δεύτερο στάδιο, η Χαμάς θα αφοπλιστεί και η Γάζα θα αποστρατιωτικοποιηθεί – είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο, αλλά αυτό θα επιτευχθεί», είπε με σιγουριά.
Πηγή: BBC
- Από τον Βώσακο του 2007 στη σημερινή τραγωδία: Η ημέρα που η Κρήτη έχασε ξανά πυροσβέστες
- «Άντε δρόμο»: Θύελλα αποδοκιμασιών για τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λήμνο - Αρνήθηκαν και χειραψία
- Φωτιά σε Κρήτη, Λέσβο, Λακωνία - Live οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα
- Χριστίνα Παππά: «Η μητέρα μου είναι απίστευτα τοξική - Με κάνει συνέχεια να πονάω»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.