Μενού
rouketes-israil
Ρουκέτες στο Ισραήλ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα είναι η αποψινή για τη Μέση Ανατολή. Τις τελευταίες ώρες Δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύονται προς το Ισραήλ τόσο από τη Λωρίδα της Γάζας όσο και από το Λίβανο!

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει και σύμφωνα με αναλυτές ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός πως βρίσκεται εν αναμονή της επίθεσης που προετοιμάζει (όπως εκτιμούν Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον) το Ιράν!

Σύμφωνα με το Al Jazeera Η Χεζμπολάχ έχει αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση περισσότερων από 50 ρουκετών προς τις βόρειες κοινότητες του Ισραήλ. Σύμφωνα με τη δήλωση της Χεζμπολάχ, αυτό έρχεται ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις σε πόλεις και χωριά του Λιβάνου στο νότο. Γεγονός είναι ότι αυτοί οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς μια ισραηλινή θέση στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Παράλληλα, η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες al-Quds, εκτόξευσε ρουκέτες από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Sderot.

Η ομάδα ανέφερε στο Telegram ότι επιτέθηκε επίσης σε περιοχές κοντά στον φράχτη των συνόρων της Γάζας «σε απάντηση στα εγκλήματα του εχθρού που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας».

Η δήλωση έρχεται καθώς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι «οκτώ ρουκέτες» εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Σντερότ.

Για καμία από όλες αυτές τις επιθέσεις δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA