Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα εθνικής ασφάλειας εξετάζουν ενεργά το ενδεχόμενο αγοράς της Γροιλανδίας από τη Δανία.
Η εκπρόσωπος Τύπου Κάρολαϊν Λίβιτ ανέφερε πως η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν αποκλείει καμία επιλογή, αν και η διπλωματία παραμένει η προτιμώμενη οδός.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί ο Τραμπ δεν αποκλείει στρατιωτική δράση απέναντι σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η Λίβιτ τόνισε ότι ο πρόεδρος «κρατά πάντα ανοιχτές όλες τις επιλογές», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιδιώκει σύγκρουση.
Σύμφωνα με την ίδια, η Ουάσιγκτον θεωρεί στρατηγικής σημασίας την αποτροπή της ρωσικής και κινεζικής επιρροής στην Αρκτική, γεγονός που ενισχύει το ενδιαφέρον για την πιθανή αγορά της Γροιλανδίας.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
- Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποκαλύπτει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια το λάθος στο όνομά της
- Η Σάρον Στόουν έκοψε για έναν μήνα τη μαριχουάνα και δηλώνει άρρωστη
- Ο καταγεγραμμένος βρυκόλακας που τρομοκράτησε τη Μύκονο
- Μαριάντα Πιερίδη: «Το κεφάλαιο γάμος έκλεισε για μένα – Η επόμενη νύφη θα είναι η σύζυγος του γιου μου»
Ο Λευκός Οίκος είναι η κατοικία και ο χώρος εργασίας του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου των ΗΠΑ.