Μενού
Μπομπ και Ναντίν Μενέντεζ
Μπομπ και Ναντίν Μενέντεζ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Με νέες κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε από ξένη κυβέρνηση με αντάλλαγμα να δρα ως πράκτορας ξένων συμφερόντων για την Αίγυπτο.

Οι νέες κατηγορίες κατατέθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα (12/10), βασισμένες σε προηγούμενες κατηγορίες για χρηματισμό που εκκρεμούν κατά του Γερουσιαστή.

Το πλήρες κατηγορητήριο που εξέδωσε το CNN εκτείνεται για 40 περίπου σελίδες, με την κύρια κατηγορία να είναι αυτή της αποδοχής δωροδοκίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ κατηγορείται πως χρηματίστηκε από ξένη κυβέρνηση, προκειμένου να δρα ως πράκτορας και να διαρρέει ευαίσθητες πληροφορίες των ΗΠΑ προς όφελος της Αιγύπτου.

Κόλαφος το πολυσέλιδο έγγραφο

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν, αντιμετώπισαν ανάλογες κατηγορίες δωροδοκίας ήδη από τον προηγούμενο μήνα. δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά σε αντάλλαγμα για την επιρροή που άσκησε ο Μενέντεζ προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Στην υπόθεση εμπλέκονταν και τρεις επιχειρηματίες της περιοχής του Νιου Τζέρσι, οι Χοσέ Ουρίμπε, Φρεντ Ντάιμπς και Γουάελ Χάνα, κατηγορούμενοι ότι δούλευαν από κοινού με την σύζυγό του.

Αν και το πρόσφατο έγγραφο εμπεριέχει συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις γεωπολιτικές «αγοραπωλησίες» του Μενέντεζ, οι εισαγγελείς δεν είχαν να συμπεριλάβουν στοιχεία μετέπειτα δωροδοκίας πέραν των ήδη γνωστών.

Η σύζυγος ως ατζέντης των κατασκόπων

Κατά τη δικογραφία, η Ναντίν Μενέντεζ μαζί με τον Χάνα έδρασαν ως μεσάζοντες για να φέρουν σε επαφή το Γερουσιαστή με κατασκόπους και στρατιωτικά στελέχη της Αιγύπτου πίσω από κλειστές πόρτες, προκειμένου να παγιώσουν διεφθαρμένες συμφωνίες.

Σε αυτές της συμφωνίες ο Μενέντεζ φέρεται να δέχθηκε ογκώδη χρηματικά ποσά σε χρυσό και «πράσινα» από τους τρεις επιχειρηματίες, ώστε να προωθήσεi εκ των έσω εμπορικές συμφωνίες στρατιωτικού εξοπλισμού και την αποδέσμευση κονδυλίων προς όφελος της Αιγύπτου.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA