Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε την καθαίρεση του επικεφαλής της Σιν Μπετ —της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και αντικατασκοπείας—, του Ρόνεν Μπαρ, στον οποίο ο επικεφαλής της κυβέρνησης Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως δεν είχε πλέον καμία «εμπιστοσύνη».
«Η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματιστεί η θητεία» του Ρόνεν Μπαρ, ο οποίος θα εγκαταλείψει τη θέση μόλις ονομαστεί διάδοχός του και σε κάθε περίπτωση το αργότερο τη 10η Απριλίου, αναφέρει δελτίο Τύπου του γραφείου του κ. Νετανιάχου.
Η ψηφοφορία σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ που μια κυβέρνηση απολύει τον αρχηγό της Σιν Μπετ.
Η συνεδρίαση για την έγκριση της απόλυσής του διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες.
Ο Μπαρ δεν παρευρέθηκε, αλλά έστειλε επιστολή στην οποία κάνει λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων» στην προσπάθεια υπονόμευσης της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και αντικατασκοπείας καθώς διερευνά την επιρροή του Κατάρ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.