Μενού
Κορονοϊός στην Κίνα
Πολίτες στο Πεκίνο της Κίνας φορούν μάσκες εν μέσω κορονοϊού | Mark Schiefelbein / Associated Press
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κίνα, όπου μία νέα αναπνευστική νόσος και πνευμονία που παρατηρείται κυρίως στα παιδιά, έχει προκαλέσει «έκρηξη κρουσμάτων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) μετά τις πληροφορίες που ζήτησε για τη νόσο, ζήτησε από τις Αρχές και τους πολίτες στην Κίνα να επανέλθουν σ' ένα μοτίβο μέτρων «κορονοϊού», επαναφέροντας τις μάσκες, την κοινωνική απόσταση και την καραντίνα στο σπίτι τους, σε περίπτωση που παρατηρήσουν τα συμπτώματα της νέας νόσου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΟΥ και των Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχουν εκδώσει μία σειρά μέτρων προστασίας στους πολίτες του Πεκίνου, προκειμένου να προστατευτούν από τη νέα πνευμονία.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο προαιρετικός εμβολιασμός, η διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, η καραντίνα σε περίπτωση που παρατηρηθούν συμπτώματα, η χρήση μάσκας όπου κρίνεται απαραίτητη, τεστ, εξασφάλιση επαρκούς εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, καθώς και το πλύσιμο των χεριών.

Κίνα: Τι αναφέρουν αξιωματούχοι για τη νόσο

Αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Κίνας ανέφεραν μία άνοδο στις αναπνευστικές νόσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε ο ΠΟΥ, σε ανακοίνωσή του. 

«Οι κινεζικές Αρχές επέρριψαν αυτή την άνοδο στην άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την κυκλοφορία γνωστών παθογόνων, όπως η γρίπη, μία κοινή βακτηριακή  λοίμωξη που προσβάλλει μικρότερα παιδιά, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) και τον SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί την COVID-19)» επεσήμανε, ειδικότερα. 

Συρροές μη διαγνωσμένων κρουσμάτων παιδικής πνευμονίας έχουν αναφερθεί στο βόρειο τμήμα της χώρας, λέει ο Οργανισμός, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτές σχετίζονται με τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης υποδηλώνουν «ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μιας αδιάγνωστης αναπνευστικής νόσου σε διάφορες περιοχές της Κίνας», σύμφωνα με το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Αναδυόμενων Ασθενειών της Διεθνούς Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων, γνωστό ως ProMED.

«Δεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η επιδημία, καθώς θα ήταν ασυνήθιστο να προσβληθούν τόσα πολλά παιδιά τόσο γρήγορα» συμπληρώθηκε, αλλά το ό,τι μιλάμε για παιδιά σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κυκλοφορία στα σχολεία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA