Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), η οποία ηγήθηκε της συμμαχίας των ανταρτών που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Άχμεντ αλ Σάρα – ευρύτερα γνωστός ως Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι – δήλωσε σήμερα (11/12) στο Reuters ότι σκοπεύει να διαλύσει τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε επίσης ότι η συμμαχία του, η οποία έχει πλέον υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας, συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να ερευνηθούν τοποθεσίες όπου ενδέχεται να βρίσκονται κρυμμένα χημικά όπλα.
Στο μεταξύ, το κόμμα Μπάαθ, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία στη Συρία από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του «μέχρι νεωτέρας», τρεις ημέρες μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η κεντρική επιτροπή αποφάσισε «να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες του κόμματος (…) μέχρι νεωτέρας» και «να παραδώσει τον εξοπλισμό, τα οχήματα και τον οπλισμό» στο υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος, Ιμπραήμ αλ Χαντίντ.
Επιπροσθέτως, «όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα κεφάλαια του κόμματος θα τεθούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, και τα χρήματα θα μεταφερθούν στην κεντρική τράπεζα της Συρίας», συμπλήρωσε.
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Το Ιράν ορίζει πρώτη φορά τις προϋποθέσεις για λήξη του πολέμου - Οι τρεις όροι
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.