Μενού
Ξενοδοχειακό σύμπλεγμα στις Μπαχάμες
Ξενοδοχειακό σύμπλεγμα στις Μπαχάμες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μπορεί στην Αθήνα να κάνουμε «κρα» για να το στρώσει έστω για δύο μέρες τον χειμώνα, με τη χιονόπτωση να γίνεται όλο και πιο σπάνια στα εύκρατα της χώρας όσο περνούν τα χρόνια. Τι να πουν όμως και κάποια μέρη στα οποία οι κάτοικοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο, αφού λόγω κλίματος δεν έχουν δει στη ζωή τους ούτε μία νιφάδα.

Σε μία πρόσφατή του λίστα, οι Times of India κατέγραψαν εκείνες τις χώρες όπου δεν έχει πέσει ποτέ χιόνι. Καμία έκπληξη βέβαια το ότι οι περισσότερες βρίσκονται πάνω και γύρω από τις τροπικές ζώνες του πλανήτη.

Σιγκαπούρη

Το μικρό αλλά πλούσιο κρατίδιο της Σιγκαπούρης χαρακτηρίζεται, εκτός από την οικονομική άνθιση και την έκρηξη της αστικοποίησης, από εξαιρετικά «γλυκό» καιρό όλο τον χρόνο. Τα μετεωρολογικά κέντρα της χώρας δεν έχουν αναφέρει ποτέ χιονόπτωση, τουλάχιστον από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Το δειλινό στη Σιγκαπούρη
Το δειλινό στη Σιγκαπούρη | Shutterstock

Σεϊχέλες

Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα του Ινδικού ωκεανού αποτελεί διαφορετική εμπειρία, αποτελώντας έναν τροπικό παράδεισο σε όλη του την έκταση. Και εδώ θα βρείτε το τέλειο καταφύγιο από το κρύο, καθώς η χιονόπτωση δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο στην περιοχή.

Σεύχέλλες
Σεύχέλλες | Shutterstock

Μπαχάμες

Ακόμα ένα νησάκι κοντά στον Ισημερινό, οι Μπαχάμες αποτελούν ακόμα μία τέλεια κρυψώνα από το χιόνι. Και πώς να είναι διαφορετικά, αφού το νησιωτικό κράτος σημειώνει μέση θερμοκρασία που δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και καταμεσής του χειμώνα, σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παράκτιο χωριό στις Μπαχάμες
Παράκτιο χωριό στις Μπαχάμες | Shutterstock

Ναουρού

Το νησάκι του Ναουρού είναι ένα από τα μικρότερα κρατίδια στον κόσμο από άποψη πληθυσμού και έκτασης. Βρίσκεται στο πέλαγος βορειοανατολκά της Αυστραλίας και ανήκει στο σύμπλεγμα της τροπικής Μικρονησίας, με την περιοχή να μην έχει καταγράψει ποτέ χιονόπτωση.

Ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο για το Ναουρού είναι πως αποτελεί το πιο «υπέρβαρο» κράτος στον κόσμο, αφού το 71% των κατοίκων του νησιού είναι παχύσαρκοι.

Η παραλία Ανιμπάρε στο Νάουρου
Η παραλία Ανιμπάρε στο Νάουρου | Shutterstock
Το βιομηχανικό λιμάνι του νησιού
Το βιομηχανικό λιμάνι του νησιού | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA