Μενού
Ρωσικός πύραυλος Iskander
Ρωσικός πύραυλος Iskander | AP
  • Α-
  • Α+

Κατηγορίες ενάντια στη Ρωσία για χρήση διαστημικού όπλου κατά αμερικανικού δορυφόρου εξακόντισε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, σχετικά με επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου, και φέρεται να  είναι μέρος του πυρηνικού προγράμματος της Μόσχας.

«Η Ρωσία έθεσε σε χαμηλή γήινη τροχιά δορυφόρο που εκτιμούμε ότι αποτελεί διαστημικό όπλο ικανό να επιτεθεί σε άλλους δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή γήινη τροχιά», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στρατηγός Πατ Ράιντερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το διαστημικό όπλο που εκτοξεύθηκε στις 16 Μαΐου τέθηκε στην τροχιά δορυφόρου της αμερικανικής κυβέρνησης», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να προστατεύσει τα συμφέροντά της, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο απαντά για τον «διαστημικό όπλο»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

«Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο για το θέμα. Ενεργούμε σε απόλυτη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, δεν παραβιάζουμε τίποτε και έχουμε αναρίθμητες φορές πάρει θέσει υπέρ της απαγόρευσης όλων των όπλων στο Διάστημα», είπε.

«Δυστυχώς, οι πρωτοβουλίες μας έχουν απορριφθεί και από τις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε.

Χθες (21/5), η Μόσχα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να τοποθετήσουν όπλα στο Διάστημα αφού η Ουάσινγκτον προέταξε βέτο σε ρωσική πρόταση για την Μη Διάδοση στα Ηνωμένα Έθνη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA