Μενού
rouketes-israil
Ρουκέτες στο Ισραήλ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρονται να προέβλεψαν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το CNN, οι εκτιμήσεις που έγιναν βασίστηκαν εν μέρει σε πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν για αυξημένο κίνδυνο παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης τις εβδομάδες πριν τη μεγάλη επίθεση του Σαββάτου.

Ήδη ενημέρωση από τις 28 Σεπτεμβρίου προειδοποιούσε, με βάση πολλαπλές ροές πληροφοριών, ότι η Χαμάς ήταν έτοιμη να κλιμακώσει τις επιθέσεις με ρουκέτες πέρα από τα σύνορα.

Ένα τηλεγράφημα της 5ης Οκτωβρίου από τη CIA προειδοποιούσε γενικά για την αυξανόμενη πιθανότητα βίας από τη Χαμάς. Στη συνέχεια, στις 6 Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν την επίθεση, Αμερικανοί αξιωματούχοι κυκλοφόρησαν αναφορές από το Ισραήλ που υποδείκνυαν ασυνήθιστη δραστηριότητα της Χαμάς - ενδείξεις που είναι πλέον σαφείς: μια επίθεση ήταν επικείμενη.

Καμία από τις αμερικανικές εκτιμήσεις δεν προσέφερε λεπτομέρειες ή ενδείξεις για το εύρος, την κλίμακα και τη βιαιότητα της επιχείρησης που πραγματοποίησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις πηγές.

Δεν είναι σαφές αν κάποια από αυτές τις εκτιμήσεις οι ΗΠΑ τη μοιράστηκαν με το Ισραήλ, το οποίο παρέχει μεγάλο μέρος των πληροφοριών στις οποίες οι ΗΠΑ βασίζουν τις εκθέσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA