Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αποκαλύφθηκαν οι δέκα πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου με την πρώτη να καταγράφει 110 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες άτομα. 

Σύμφωνα με τη Mirror, αυτή η πόλη είναι η Κελάγια του Μεξικό που για την ακρίβεια έχει 109,4 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. 

Το Μεξικό είναι και η χώρα που έχει ακόμα πέντε πόλεις στη δεκάδα: Τιχουάνα, Χουαρές, Ομπρεγκόν, Ιραπουάτο, Ενσενάδα, Ουρουαπάν

Εκτός Μεξικού, το Σεντ Λούις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Φέιρα ντε Σαντάνα στη Βραζιλία και το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική συμπλήρωσαν τη λίστα.

Οι περισσότερες από αυτές τις πόλεις βρίσκονται στη Λατινική Αμερική, όπου η βία προέρχεται συχνά από τη διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και τις συμμορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λίστα από το Statista δεν περιλαμβάνει μέρη όπου πόλεμος και συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη.

Το 2020, το Μεξικό κατέγραψε περισσότερες από 28.000 ανθρωποκτονίες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Το Σεντ Λούις στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών παγκοσμίως εκτός του Μεξικό. Αυτή η πόλη είναι γνωστή για τα υψηλά ποσοστά φτώχειας και τα εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, πέντε φοιτητές ιατρικής βρέθηκαν πυροβολημένοι νεκροί σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην Celaya του Μεξικού, μια πόλη που μαστίζεται από τη βία των καρτέλ ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη φέτος στις 23 Μαΐου 2022, όταν 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε μια μαζική δολοφονία στο ξενοδοχείο Gala στην Celaya και σε μια κοντινή παμπ. 

Μάρτυρες είπαν πώς εισέβαλαν 15 ένοπλοι με κουκούλες που ανήκουν στο καρτέλ Santa Rosa de Lima, δολοφονώντας ακαριαία δύο άνδρες και γυναίκες πριν σκοτώσουν άλλους επτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA