Μενού
Το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα
Μητέρα με τα τραυματισμένα παιδιά της στη Γάζα | Fatima Shbair /Associated Press
  • Α-
  • Α+

Δραματικές ώρες καταγράφονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11) σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Γάζας, το Αλ Σίφα, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον στόχων της Χαμάς.

Η επιχείρηση του Ισραήλ στο Αλ Σίφα συνεχίζεται και σήμερα το πρωί, με τις Αμυντικές Δυνάμεις να ανακοινώνουν πως «βρέθηκαν όπλα και τρομοκρατικό υλικό της Χαμάς στο κτιριακό συγκρότημα». Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες εικόνες και τα βίντεο από το νοσοκομείο, στο όποιο έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής πέντε μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Στα σχετικά βίντεο, που έχουν δημοσιευτεί στα social media, φαίνονται στρατιώτες του Ισραήλ να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αλ Σίφα ενώ, σύμφωνα με το Times of Israel, δεν φέρεται να υπήρξαν προστριβές μεταξύ των στρατευμάτων, ασθενών και ιατρικού προσωπικού.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρθηκε στο Αλ Σίφα

Οι ίδιες πληροφορίες από τα ισραηλινά ΜΜΕ, που επικαλούνται τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ, σημειώνουν πως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας μεταφέρθηκαν παιδικές τροφές και ιατρικές προμήθειες.

«Ιατρικές ομάδες και αραβόφωνοι στρατιώτες βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ότι οι προμήθειες αυτές θα φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και ότι οι πολίτες θα παραμείνουν μακριά από κινδύνους» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο πως έχει χάσει την όποια επαφή, που είχε, με τον προσωπικό του  Αλ Σίφα μετά την επιχείρηση του Ισραήλ στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο Τέντρος Αντάνομ δήλωσε ότι οι αναφορές για την επιχείρηση των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας είναι «βαθιά ανησυχητικές». «Χάσαμε και πάλι την επαφή με το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου» έγραψε, επίσης, στο Twitter 

«Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των ασθενών τους».

Σε ξεχωριστό σχόλιό του, ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι είναι «συγκλονισμένος»από τις αναφορές για τις επιδρομές. «Η προστασία των νεογέννητων, των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και όλων των πολιτών πρέπει να υπερισχύσει όλων των άλλων ανησυχιών» δήλωσε σχετικά.

Δείτε επίσης:

Η έκπληξη των Γερμανών στον Μητσοτάκη, ο παίκτης ριάλιτι Κασσελάκης και ο «σκασμένος» βουλευτής

Οι «άρχοντες της αθηναϊκής νύχτας» που έφτασαν στην οικονομική κατάρρευση

Παρουσιάστρια δημοσίευσε κατά λάθος γυμνό βίντεο - «Ξέχασα ότι υπήρχαν καθρέφτες»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA