Μενού
gaza
Γάζα | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκε από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε από «παλαιστινιακές φατρίες». Άλλη πηγή ανέφερε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπλητταν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε από την πλευρά του ότι απαντούσε με πυρά πυροβολικού σε εκτοξεύσεις που προέρχονταν από το λιβανέζικο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ ήταν τεταμένη μετά τον θάνατο έξι μαχητών τη Δευτέρα. Οι νεκροί ήταν τρία μέλη της Χεζμπολάχ, ένας Ισραηλινός αξιωματικός και δύο Παλαιστίνιοι μαχητές.

Η προσωρινή ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότο, γνωστή ως UNIFIL, δήλωσε ότι επαληθεύει αναφορές για εκτόξευση ρουκετών.

Η Χεζμπολάχ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους, λέγοντας ότι τα «όπλα και οι ρουκέτες» της είναι μαζί τους. Την Κυριακή, η Χεζμπολάχ έβαλε κατά τριών ισραηλινών θέσεων στο αμφισβητούμενο αγρόκτημα Σεμπάα κατά μήκος των συνόρων και σε βάρος δύο ακόμα στρατιωτικών θέσεων στο Ισραήλ τη Δευτέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA