Μενού
Η Ava DuVerany
Η Ava DuVerany στα Όσκαρ 2024 | AP Photos / Ashley Landis
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε κλίμα λαμπρότητας και με εμφανή μηνύματα υπέρ της ανακωχής στη Γάζα, ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (σ.σ. ώρα Ελλάδας) τα φετινά βραβεία κινηματογράφου Όσκαρ 2024.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Billie Eilish ήταν, όπως αναφέρει το Newsweek, μεταξύ των ατόμων που φόρεσε –κατά τη διάρκεια των Όσκαρ 2024– κόκκινη καρφίτσα υποστηρίζοντας έτσι την ανακωχή στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. 

Η Billie Eilish
Η Billie Eilish | AP Photos

Η Billie Eilish, ο αδερφός της Phineas, ο ηθοποιός Ramy Youssef, ο ηθοποιός Mark Ruffalo, η σκηνοθέτης Ava DuVerany και ο Γάλλος ηθοποιός, Swann Arlaud, ήταν μεταξύ των «αστέρων» που έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου στη Γάζα.

Παράλληλα, οι Quannah Chasinghorse, Riz Ahmed, Swann Arlaud και Milo Machado Graner φορούσαν ανάλογη καρφίτσα για την ανακωχή στη Γάζα, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων ένα χέρι μέσα –και μια μαύρη καρδιά.

Η Ava DuVerany
Η Ava DuVerany στα Όσκαρ 2024 | AP Photos / Ashley Landis
Ο Ramy Youssef
Ο Ramy Youssef | AP Photos
Ο Mark Ruffalo
Ο Mark Ruffalo | AP Photos

Όσκαρ 2024: Τι συμβολίζει η καρφίτσα

Οι καρφίτσες, που φόρεσαν οι celebrities στα φετινά Όσκαρ 2024, αποτελούν μέρος της καμπάνιας «Artists4Ceasefire», όπου σχεδόν 400 καλλιτέχνες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον Τζο Μπάιντεν, για να πιέσει τις καταστάσεις και να επιτευχθεί ανακωχή στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των υπογραφόντων περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι για Όσκαρ 2024 Bradley Cooper και America Ferrera, καθώς και οι προηγούμενοι νικητές των Όσκαρ Cate Blanchett και Ben Affleck. Ο ράπερ Drake και η Jennifer Lopez υπέγραψαν επίσης την επιστολή.

«Η καρφίτσα συμβολίζει τη συλλογική υποστήριξη για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την επείγουσα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Artists4Ceasefire.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA