Μενού
Putin
Βλάντιμιρ Πούτιν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το Κρεμλίνο διέδωσε φήμες ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πέθανε, σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει τα επίπεδα δημοφιλίας του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε Ουκρανός αξιωματούχος. 

Ο Αντρίι Γιούσοβ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, σημείωσε πως οι φήμες για τον θάνατο του Πούτιν κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα στον λογαριασμό του General SVR στο Telegram. Το εν λόγω προφίλ φέρεται να ελέγχεται από κάποιον Ρώσο πρώην εργαζόμενο των Μυστικών Υπηρεσιών. 

Η πληροφορία ανέφερε πως ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος είχε πεθάνει στην εξοχική του κατοικία στην περιοχή Βαλντάι και συμπλήρωνε πως το πτώμα του φυλασσόταν σε έναν καταψύκτη τροφίμων. Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως μετέφερε το μέσο, είχε πάρει τη θέση του σωσίας, ο οποίος λάμβανε διαταγές από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεβ. 

 

Ο Πούτιν έκανε αρκετές εμφανίσεις από τότε που κυκλοφόρησε η φήμη, με την τελευταία να είναι χθες, Πέμπτη. Αλλά, το προφίλ στο Telegram δεν υπαναχωρούσε από τη θέση του. 

Και παρότι το General SVR δεν επικαλούνταν καμία επίσημη πηγή, ούτε παρείχε αποδείξεις, η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως και το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διάψευση. Ο εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ, αποκάλεσε τις φήμες «παράλογες». Σημειώνεται πως λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος είχε διαψεύσει και πληροφορίες πως ο Πούτιν είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, αλλά επανήλθε. 

Κατά τον Ουκρανό αξιωματούχο, όμως, η ίδια η ρωσική προεδρία είχε άμεση εμπλοκή στη διάδοση του νέου, το οποίο χαρακτήρισε «εσωτερικής κατανάλωσης». 

«Ο βασικός σκοπός της ψευδούς είδησης ήταν για να δουν πώς θα αντιδρούσε η κοινωνία, σε επίπεδο αριθμών και δυναμικότητας, να δουν τις μεμονωμένες αντιδράσεις πολιτών, της ελίτ αλλά και των μέσων ενημέρωσης» εξήγησε. 

«Κατ΄αυτόν τον τρόπο, η αυτοκρατορία, που έχει χτιστεί πάνω στη δουλειά των μυστικών υπηρεσιών, ενημερώνεται για το πώς θα συνεχίσει να εξουσιάζει». 

Δείτε επίσης:

Ο πόλεμος των τρολς στον ΣΥΡΙΖΑ, τα «κουτσομπολιά» που εκνεύρισαν τον Βορίδη και η λευκή επιταγή Σκρέκα

Σεφ έχασε 76 κιλά σε πέντε χρόνια αλλάζοντας δύο πράγματα στην καθημερινότητα του 

Γιατί η ΔΕΗ εξαγόρασε την «Κωτσόβολος» - Τα καταστήματα, τα έσοδα και τα σχέδια για το μέλλον

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή που τα 5,2 Ρίχτερ «χτυπούν» το νησί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA