Στην «παράδοση» έχουν στραφεί αποσπάσματα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιούν πλέον γαϊδούρια για τη μεταφορά προμηθειών, λόγω ελλείψεων σε στρατιωτικά οχήματα.
Όπως αναφέρει ο Independent, επικαλούμενος Ρώσους στρατιώτες, τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνται εν είδει μεταγωγικών, για να μεταφέρουν πολεμοφόδια και αναλώσιμα στην πρώτη γραμμή.
Τα ζωντανά παρασχέθηκαν μάλιστα απευθείας στα στρατεύματα από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας , ανέφεραν στο Telegram αρκετοί στρατιώτες που διατηρούν ανωνυμία.
Ουκρανία: Επιστράτευσαν μέχρι και γαϊδούρια
Το ρωσικό κανάλι Mayorsky KortiZol στο Telegram δημοσίευσε ένα βίντεο στις 5 Φεβρουαρίου, στο οποίο ένας Ρώσος στρατιώτης είπε ότι του έδωσαν έναν γάιδαρο.
«Μας έδωσαν έναν γάιδαρο. Είναι σταθμευμένος στη διμοιρία υποστήριξης. Δεν έχουμε τίποτα για μεταφορά, παρά τον γάιδαρο. Τον φορτώνουμε για να στέλνουμε πυρομαχικά στην πρώτη γραμμή», είπε.
Ένας άλλος Ρώσος στρατιωτικός ισχυρίστηκε ότι η μονάδα του είχε λάβει τέσσερα γαϊδούρια και αστειεύτηκε για τη χρήση των ζώων στον 21ο αιώνα.
«Μας φέρνουν γαϊδούρια, πραγματικά. Τέσσερις κιόλας. Δεν ξέρω πώς θα τους μοιράσουν... Χρησιμοποιούν γαϊδούρια για να μεταφέρουν πυρομαχικά. Η εντολή είναι να τους φτιάξουμε ένα μαντρί. 21ος αιώνας, θα πάμε στον πόλεμο με τα γαϊδούρια».
Μια μη επαληθευμένη φωτογραφία δείχνει έναν γάιδαρο που φέρεται να χρησιμοποιείται από τα ρωσικά στρατεύματα για τη μεταφορά όπλων στην πρώτη γραμμή.
Η Ρωσία εκτιμάται ότι έχει χάσει περίπου 20.000 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού από την έναρξη της εισβολής στη γειτονική χώρα, πριν από σχεδόν τρία χρόνια.
Οι απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης –τανκς, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού– ανήλθαν σε 11.597 μονάδες, σύμφωνα με την Oryx, μια ολλανδική ερευνητική ομάδα που παρακολουθεί τον πόλεμο.
Ο Viktor Sobolev, ένας απόστρατος στρατηγός που είναι τώρα μέλος της επιτροπής άμυνας του ρωσικού κοινοβουλίου, υπερασπίστηκε τη χρήση των ζώων.
«Υπάρχουν σήμερα μεγάλες δυσκολίες στην παροχή πυρομαχικών, στρατιωτικών προμηθειών, καθώς και τροφίμων σε μονάδες και τμήματα», είπε στην Defense Express
«Είναι καλύτερο να σκοτωθεί ένας γάιδαρος παρά δύο άνθρωποι που μεταφέρουν προμήθειες σε ένα όχημα», δικαιολογήθηκε.
Αναφερόμενος στη χρήση τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπενθύμισε ότι μεγάλο μέρος του πυροβολικού ήταν ιππήλατο εκείνη την εποχή.
«Σε αυτόν τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν και σκύλοι», πρόσθεσε. «Τους φόρτωσαν εκρηκτικά και τους έστειλαν σε περιοχές όπου χρειάζονταν».
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.