Μενού
  • Α-
  • Α+

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και παιδιατρικό νοσοκομείο υπέστη ζημιές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών πυραύλων της Ρωσίας που καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Λίγο νωρίτερα, έδινε αρχικό απολογισμό που έκανε λόγο για επτά τραυματίες σε «επίθεση του εχθρού», εκ των οποίων πέντε εισήχθησαν σε νοσοκομείο.

Η ρωσική επιδρομή άρχισε περί τις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όταν ακούστηκε σειρά ισχυρών εκρήξεων, μετέδωσαν ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων ειδήσεων. Ταυτόχρονα, η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας κήρυξε συναγερμό.

«Μην τα παρατάτε»

«Μην τα παρατάτε», ήταν η προτροπή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τον πόλεμο απέναντι στους ρώσους εισβολείς, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών νωρίτερα χθες στην Ουάσινγκτον. «Θα παραμείνουμε στο πλευρό σας», τόνισε ο Μπάιντεν, διαβεβαιώνοντας τον Ζελένσκι πως η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να έχει την στήριξη των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε προτρέψει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία – πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων – και ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι είπε στον Μπάιντεν ότι η χώρα του εξαρτάται πλέον σε μικρότερο βαθμό από την ξένη βοήθεια και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αρκετά ισχυρές για να κερδίσουν τον πόλεμο απέναντι στους ρώσους εισβολείς. Επιθυμούσε, όπως είπε, να συζητήσει μεταξύ άλλων την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, η οποία ακολούθησε την επίσκεψη Ζελένσκι στο Καπιτώλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA