Μενού
Αστυνομία στην Ιταλία
Επιχείρηση της αστυνομίας στην Ιταλία | AP Photos / Andrew Medichini
  • Α-
  • Α+

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε σήμερα (4/3) στη Ρώμη της Ιταλίας η Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι, η οποία είχε καταδικαστεί από την ιταλική δικαιοσύνη ως μέλος της οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες».

Η Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι υπήξε ένα από τα πιο ενεργά μέλη της οργάνωσης, συμμετέχοντας σε σειρά δολοφονίων καθώς και στην ενέδρα που ξεκίνησε –στη Ρώμη– η απαγωγή του χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού, Άλντο Μόρο.

Άξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση αρπαγής, είναι ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πολιτικός μετά από λίγες ημέρες βρέθηκε νεκρός.

Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι: Η δράση και η καταδίκη

Το 1981 η Μπαλτζεράνι συμμετείχε στην απαγωγή του Αμερικανού στρατηγού του ΝΑΤΟ Τζέιμς Λι Ντόζιερ ενώ οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να την συλλάβουν στις 19 Ιουνίου του 1985.

Το 2001 κατέκρινε την εμφάνιση των Νέων Ερυθρών Ταξιαρχιών, πέντε χρόνια αργότερα μπόρεσε να κάνει χρήση του καθεστώτος ημιελευθερίας και αποφυλακίσθηκε έχοντας εκτίσει την ποινή της το 2011.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA