Μενού
Ο δήμιος Σατζαχάν Μπουγιά
Ο δήμιος Σατζαχάν Μπουγιά | Youtube
  • Α-
  • Α+

Με τον θάνατο χθες (24/6) του Σατζαχάν Μπουγιά, γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο στη ζωή μίας ιδιάζουσας προσωπικότητας του Μπανγκλαντές, γνωστού ευρέως ως ο νούμερο ένα δήμιος των φυλακών της χώρας.

Σύμφωνα με το NDTV, o διαβόητος εκτελεστής πέθανε τη Δευτέρα, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, από τη φυλακή όπου οδήγησε στην «κρεμάλα» κατά συρροή δολοφόνους, πολιτικούς κρατούμενους, εγκληματίες πολέμου και πραξικοπηματίες.

Αφού έγινε ξανά μέλος της κοινωνίας στα 70 του χρόνια, ο Μπουγιά έγραψε και εξέδωσε μία αυτοβιογραφία, όπου διηγείται τις εμπειρίες του ως δήμιος, βρήκε νύφη 50 χρόνια νεότερή του, και έγινε content creator στο TikTok.

Μαρξιστής, κατάδικος, δήμιος, tiktoker

Όπως αναφέρει το μέσο, ο Μπουγιά δραστηριοποιούταν στη νιότη του ως μαρξιστής επαναστάτης τη δεκαετία του 1970, συμμετέχοντας σε απόπειρα ανατροπής της εντολοδόχου κυβέρνησης μαζί με τους αντάρτες Σαρμπαχάρα.

Το 1979 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τον θάνατο ενός οδηγού φορτηγού, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις αστυνομικές αρχές. Και τότε ήταν που ξεκίνησε η «καριέρα» του.

Κατά την κράτησή του, παρατήρησε την «πρώτης τάξης» μεταχείριση που απολάμβαναν οι δήμιοι των φυλακών, και αποφάσισε να αιτηθεί για τη δουλειά. «Τέτοια δύναμη έχει ένας εκτελεστής», φέρεται να είχε πει στον εαυτό του, πριν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.

Για το «λειτούργημά του, ο Μπουγιά λάμβανε εκτενή προνομιακή μεταχείριση, με το «πακέτο» να περιλαμβάνει, χορταστικά γεύματα, καλύτερες συνθήκες διαμονής, καθώς και μείωση ποινής για κάθε εκτέλεση.

Σύμφωνα με τις αρχές των φυλακών, περίπου 26 άτομα απαγχονίστηκαν δια χειρός του, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για τουλάχιστον 60, τρεις εκ των οποίων θεωρούσε αθώους.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μπουγιά άρχισε να βιώνει στηθάγχη και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Suhrawardy της Ντάκα. Σύμφωνα με τις αρχές, δηλώθηκε νεκρός με το που έφτασε στο ίδρυμα.

 

Στους πελάτες του συγκαταλέγονταν πραξικοπηματίες πρώην στρατιωτικοί, δολοφόνοι και πολιτικοί κρατούμενοι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA