Μενού
zoleka mantela
Ζολέκα Μαντέλα | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σε ηλικία 43 ετών έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, η εγγονή του Νοτιοαφρικανού ακτιβιστή και πολιτικού Νέλσον Μαντέλα, Ζολέκα, μετά από «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο.

Εκπρόσωπος της οικογένειας του ανθρώπου, που συνδέθηκε με το κίνημα καταπολέμησης του Απαρτχάιντ στην κοινωνία της Νότιας Αφρικής, δήλωσε πως η συγγραφέας διακομίστηκε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα (25/09), όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

«Η Ζολέκα έφυγε από τη ζωή περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους» είπε χαρακτηριστικά ο Zwelabo Mandela στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε τον θάνατο της εγγονής του Νέλσον Μαντέλα.

Ποια ήταν η Ζολέκα Μαντέλα

Ήταν το παιδί της μικρότερης κόρης του Νέλσον Μαντέλα, Ζίντζι Μαντέλα, και του πρώτου συζύγου της, Zwelibanzi Hlongwane.

Η οικογένεια δήλωσε ότι οι πρόσφατες εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε προσβάλλει το ισχίο, το ήπαρ, τον πνεύμονα, τη λεκάνη, τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό της, γεγονός που οδήγησε και στον θάνατό της.

«Θρηνούμε την απώλεια του αγαπημένιου εγγονιού της μαμάς Γουίνι και του Μαντίμπα» έγραψε το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προσθέσει:

«Το έργο της για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου και η ακλόνητη δέσμευσή της για την άρση του στίγματος, που περιβάλλει την ασθένεια, θα συνεχίσει να μας εμπνέει όλους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA